| Makarónis pulykasaláta receptEgytálételek Hozzávalók: 1/2 kg makaróni, 30 dkg szeletelt pulykasonka, 1 db paradicsompaprika, 2 db csemege uborka, 3 evőkanál ketchup, 2 dl majonéz, 1 dl száraz, fehérbor, 1/2 dl olaj, 2 dl tejföl, 1 teáskanál cukor, 1 evőkanál citromlé, némi só, bors Elkészítés: Elkészítése irtó egyszerű, mégis bárkit le lehet venni a lábáról vele. Ez is, mint majdnem minden saláta, másnap a legjobb. A gond csak az, hogy a legritkább esetben éli túl az éjszakai kísértetjárást. Ez ellen védekezhetsz úgy, hogy átviszed a szomszéd hűtőjébe. Ez esetben csak arra kell vigyázni, hogy a kiválasztott szomszéd minimum vegetáriánus legyen, de elláthatod az edényt számkódos zárral is. Először készítsd el az alapot. Keress egy jó nagy műanyag tálat. Keverd össze benne a majonézt, tejfölt, bort, olajat, ketchupot, cukrot, citromlét, egy kis sót, borsot. Tedd fel a kedvenc fazekadba forrni a tésztának a vizet (a vízbe tegyél egy kanál sót). Amíg a víz felforr, nagyon vékony csíkokra vágd fel a sonkát, paradicsompaprikát és csemege uborkát és ezeket is keverd az alaphoz. Az így elkészített gyönyörűséget véletlenül se kóstold meg! Senki nem akar üres tésztát enni. Most főzd ki a makarónit, de légy résen, nehogy szétáztasd, inkább maradjon egy kis híja a főzésnek, majd a salátában beérik. Szűrd ki a tésztát és egy kis öblítés után, még melegen keverd az alaphoz. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |