| Pirogi/nagymamám módra/ receptEgytálételek Hozzávalók: 1/2kg burgonya 1/2kg liptoi túró 5 fej vöröshagyma kb.1/2kg finomliszt 2dl tejföl 1db tojás só,bors ,pirospaprika olaj Elkészítés: Apróra vágjuk a vöröshagymát,majd megpirítjuk olajon,félretesszük.Megfőzzük a burgonyát,majd összetörjük.Kettéválasztjuk 2/3-1/3 arányban.A kevesebbikhez hozzákeverjük a túrót,kb.3 evőkanálnyit a vöröshagymából,sózzuk óvatosan, borsozzuk,és szórunk bele pirospaprikát.Ez lesz a töltelékünk.A maradék burgonyához hozzákeverjük a lisztet,tojást és gombóctésztához hasonló állagúra gyúrjuk.Kinyújtjuk fél cm vékonyságúra,10cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle.Megtöltjük a töltelékkel,félbehajtjuk,elnyomkodjuk a félköríves oldalakat és sós,forró vízben kifőzzük.Kiszedjük,lecsöpögtetjük,megforgatjuk a pirított hagymában és forrón,tejföllel meglocsolva tálaljuk. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: zizibogyó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |