| Makaróni pite receptTésztafélék Hozzávalók: A raguhoz 50 dkg darált sertéshús (vagy marhahús, szárnyas) 1 közepes fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma só ízlés szerint őrölt bors ízlés szerint 1 teáskanál fűszerpaprika A tésztához 50 dkg makaróni 2 db tojás 3 dl tejföl só ízlés szerint őrölt szerecsendió ízlés szerint petrezselyem ízlés szerint 15 dkg reszelt sajt 1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez) 1 ek zsemlemorzsa (a tepsi kikenéséhez) Elkészítés: A hagymát felaprítjuk, majd olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, és kevergetve fehéredésig sütjük. Apróra vágott fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük. Rászórjuk a pirospaprikát, és kevés víz hozzáadásával puhára főzzük. Az egész tojásokat kikeverjük a tejföllel, sóval, csipetnyi szerecsendióval, és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. A tésztát kifőzzük, leszűrjük, és összekeverjük a tojásos tejföllel. Egy tepsit vagy sütőtálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, és belesimítjuk a tészta felét. Egyenletesen elosztjuk rajta a húsos ragut, majd befedjük a tészta másik felével. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben pirosra sütjük. Salátát, savanyúságot kínálhatunk hozzá. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |