| Csabai makaróni receptTésztafélék Hozzávalók: 4 személyre: 40 dkg rigatoni vagy más csőtészta /makaróni/, 25 dkg húsos, füstölt szalonna, 10 dkg Lajta sajt, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl tejszin, 1 dl hősleves, 1 evőkanál étkezési búzakeményitő, 2 dkg vaj, só, oregánó, rozmaring, reszelt szerecsendió, /szines/ bors. Elkészítés: A húsos, füstölt szlonnát csikokra metéljük, zsirját lábosban kiolvasztjuk. A pörcöt kivesszük. A lábosba beletesszük a vajat, majd üvegesre pároljuk a kockákra vágott hagymát és a zúzott fokhgymát. Hőslevessel felöntjük. A tejszinben csomómentesre keverjük az étkezési búzakeményitőt, és állandó keverés mellett a levesbe öntjük. Sóval, oregánóval, rozmaringgal, reszelt szerecsendióval és frissen őrőlt /szines/ borssal füszerezzük. A mártást jól kiforraljuk. A tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vizben kifőzzük. Lecsöögtetjük, majd a mártásba forgatjuk és megszórjuk a félretett szalonnapörccel. Frissen reszelt sajttal meghintve tálaljuk. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Piroska1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |