| Ropogós makaróni receptTésztafélék Hozzávalók: 20 dkg makaróni 10 dkg gomba 10 dkg füstölt főtt sonka 10 dkg reszelt sajt 3 tojás 4 dkg vaj 3 dl tej 1 evőkanál olaj 1 púpozott evőkanál liszt 2 evőkanál paradicsompüré 10 dkg zsemlemorzsa só, őrölt bors, oregánó A sütéshez olaj Elkészítés: Az apróra tördelt makarónit sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük. A megtisztított, felszeletelt gombát az olajban lesütjük. 3 deka vajból és a lisztből világos rántást készítünk, felengedjük a tejjel és jól összeforraljuk. Ezután belekeverjük a paradicsompürét, a sajtot, a gombát meg a sonkát. Sózzuk, fűszerezzük. Hozzáadjuk a makarónit és 2 tojás sárgáját, majd egy pillanatra összeforraljuk. Végül a masszát egy vajjal kikent lapos tálba simítjuk és hideg helyre tesszük. Ha teljesen kihűlt, egy zsemlemorzsával hintett deszkára borítjuk és szeletekre vágjuk. A harmadik tojást és a megmaradt két tojásfehérjét egy kis sóval villával felverjük, beleforgatjuk a szeleteket, majd meghempergetjük zsemlemorzsában és bő, forró olajban kisütjük. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |