Tutireceptek.hu fejléc

Ropogós makaróni recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
20 dkg makaróni
10 dkg gomba
10 dkg füstölt főtt sonka
10 dkg reszelt sajt
3 tojás
4 dkg vaj
3 dl tej
1 evőkanál olaj
1 púpozott evőkanál liszt
2 evőkanál paradicsompüré
10 dkg zsemlemorzsa
só, őrölt bors, oregánó
A sütéshez olaj

Elkészítés:
Az apróra tördelt makarónit sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük.
A megtisztított, felszeletelt gombát az olajban lesütjük.
3 deka vajból és a lisztből világos rántást készítünk, felengedjük a tejjel és jól összeforraljuk.
Ezután belekeverjük a paradicsompürét, a sajtot, a gombát meg a sonkát. Sózzuk, fűszerezzük.
Hozzáadjuk a makarónit és 2 tojás sárgáját, majd egy pillanatra összeforraljuk.
Végül a masszát egy vajjal kikent lapos tálba simítjuk és hideg helyre tesszük.
Ha teljesen kihűlt, egy zsemlemorzsával hintett deszkára borítjuk és szeletekre vágjuk.
A harmadik tojást és a megmaradt két tojásfehérjét egy kis sóval villával felverjük, beleforgatjuk a szeleteket, majd meghempergetjük zsemlemorzsában és bő, forró olajban kisütjük.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött ropogós pogácsa » Zöldségmakaróni » Ropogós csirkemellcsíkok » Rakott makaróni
» Gyümölcsropogós » Sült, sajtos makaróni » Sajtropogós liszt nélkül » Spagettiropogós
» Sajtos ropogós » Burgonyás cukkinis ropogós » Eredeti milánói makaróni » Túrós TV ropogós
» Gyors, ropogós uborka. » Pórékrémes makaróni » Ropogós gofri » Zöldborsos makaróni


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.