| Különleges makaróni receptTésztafélék Hozzávalók: 40 dkg kolbász 15 dkg darált sertéshús 40 dkg rövid makaróni tészta 2 cukkini 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 2 mozzarella 20 dkg darabolt paradicsom 1 kávéskanál kakukkfű petrezselyem 3 dkg vaj zsemlemorzsa olívaolaj őrölt bors só Elkészítés: A megmosott, hajszálvékonyan felkarikázott cukkiniket és a felaprított hagymát serpenyőben, kevés olajban, kislángon 10 percig pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk, és meghintjük petrezselyemmel. Egy másik serpenyőben, a felforrósított vajban 15 percig közepes lángon pirítjuk a kolbászt és a húst, majd hozzákeverjük a hagymás cukkinit. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a darabolt paradicsomot, a kakukkfüvet, és sóval, borssal ízesítjük. Sós vízben megfőzzük a makarónit, lecsöpögtetjük, a serpenyőbe öntjük, és jól összekeverjük. Kiolajozzuk a sütőtálat (jénai vagy cserép), lerakunk egy réteg tésztát, rátesszük az egyik, szeletekre vágott mozzarellát, majd ismét tészta következik, és rá a másik szeletelt mozzarella. Tészta kerül a tetejére, meghintjük zsemlemorzsával, meglocsoljuk olívaolajjal, és forró sütőben 15 percig sütjük. A receptet beküldte: Teráz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |