| Rakott makaróni receptTésztafélék Hozzávalók: 20 dkg makaróni 80 dkg sárga és piros paprika 10 dkg ricotta 3 tojás csokor majoranna 8 gerezd dió 2 gerezd fokhagyma oregano 4 evőkanál olivaolaj őrölt bors só Elkészítés: A félbevágott és kicsumázott paprikákat megsütjük, majd meghámozzuk. Egy tálba tesszük, rászórjuk a felszeletelt fokhagymát, fűszerezzük oreganóval, sóval, borssal és meglocsoljuk 4 evőkanál olivaolajjal. Legalább 4 óráig állni hagyjuk. Utána felaprítjuk a majorannát és a diót, hozzákeverjük a ricottához a tojásokkal együtt, só,bors. Főzzük meg a tésztát, hűtjük, lecsepegtetjük, majd hozzákeverjük a ricottát. Béleljünk ki egy 9*22 cm (őzgerinc) sütőformát, rétegezzük bele felváltva a paprikát és a tésztát (tésztával kezdjük), takarjuk le alufóliával és süssük 200 fokon 20-25 percig. Langyosan kifordítjuk, szeleteljük és tálaljuk. Tanácsok: Az őzgerincforma kicsit lehet nagyobb, nekem 12*27 cm-es van de abban is sikerült elkészíteni. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: Uzsi1974 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |