| Sajtos krumpligombóc receptTésztafélék Hozzávalók: Gombóchoz: 1 kg lisztes burgonya 200 g liszt 100 g vaj 250 g rikotta 100 g parmezán frissen reszelve szerecsendió, só, bors Töltelék: 500 g (Fontina) sajt 150 g tejszín 50 g vaj 100 g parmezán Elkészítés: A burgonyát hideg sós vízben tesszük fel főni (12 g só/liter). Forrón hámozzuk (még jobb, ha előbb meleg sütőben hagyjuk kigőzölögni), krumplinyomóval pürítjük, majd hozzáadjuk a vajat, a rikottát, a lisztet. Legyen homogén, de ne dolgozzuk túl. Lángelosztón kis lángon megolvasztjuk a hozzávalókat. A masszát tepsire terítjük, nem túl vékonyan. Befejezés A krumplis tésztát vékonyra nyújtjuk, négyzeteket szaggatunk belőle (kb. 5 cm átmérőjű gombóc legyen a végeredmény). A sajtmasszából kisebb darabokat vágunk, golyóra formázzuk, minden tésztanégyzet közepére teszünk egy sajtgolyót. Megformázzuk a gombócokat, majd 6 percig épp gyöngyözve forró vízben készítjük. A kész gombócokat olvasztott vajba, majd reszelt parmezánba forgatjuk, így tesszük a tányérra. Tanácsok: Az eredeti recept szerint fehér szarvasgombát gyalulnak a gombócokra, körbeöntik mogyorószínűre barnított vajjal. A receptet beküldte: _kleo_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |