Tutireceptek.hu fejléc

Becsei sajtos kifli recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1 kg liszt, fél l tej, 5 dkg élesztő,2 dkg cukor,2 dl joghurt,29 dkg margarin,32 dkg Pannónia sajt,10 dkg köményes reszelt Pannónia sajt,1 tojás,só

Elkészítés:
Az élesztőt a cukros, meleg tejben felfuttatjuk, a liszttel, a joghurttal, a sóval és 4 dkg margarinnal összedagasztjuk. Ezután meleg helyen hagyjuk megkelni. A tésztát 2x8 részre osztjuk és ismét pihentetjük. A cipókat kinyújtjuk, nyolcat-nyolcat egymásra teszünk, közben a margarint egyenletesen a lapok közé kenjük. Folyamatosan addig nyújtjuk, amíg kb. 4 mm-es tésztákat kapunk. 16-16 részre vágjuk, ahogy a tortaszeleteket szokás. Mindegyik szelet tetejére egy-egy csík Pannónia sajtot teszünk és feltekerjük. A tésztákat egy tepsibe fektetjük, tetejüket megkenjük a felvert tojással, meghintjük sóval és szezámmaggal. Előmelegített sütőben, takaréklángon aranysárgára sütjük, s még forrón megszórjuk köményes reszelt Pannónia sajttal.


A receptet beküldte: moncsicsi83

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mákos rakott kifli » Sajtos saláta » Sajtos-cukkinis rétes » Sajtos-ananászos csirke
» Sajtos rúd » Egyszerű sajtosrúd » Almás szottyos kifli » Sajtos karfiolpogácsa
» Diabetikus diós kifli » Hókiflik » Sajtos stangli » Töltött apró kifli
» Sajtos ropi » Kecskesajtos kifli » Sajtos omlett » Sajtos-sonkás hústekercs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.