| Csőben sült sajtos zeller receptZöldséges ételek Hozzávalók: 3 db zellergumó 10 dkg vaj ½ pohár tej ½ pohár húsleves 2 kanál liszt 6 kanál reszelt sajt só, bors Elkészítés: A zellergumókat meghámozzunk és karikára vágva sós vízben puhára főzzük. A vajat felolvasztjuk, levesszük a tűzről, beletesszük a lisztet és a tűzön habzásig kavarjuk. Ezt követően feleresztjük tejjel és húslevessel. Állandóan kavargatva pár percig forraljuk, beleteszünk három kanál reszelt sajtot, sót, borsot és a leszűrt zellert. Kivajazott tűzálló tálba tesszük, a tetejére szórjuk a megmaradt reszelt sajtot és a sütőben addig pirítjuk, míg a sajt elolvad rajta. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: gurzau.maria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |