Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos batyus csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
1 kg csirkecomb
1 tömlős sajt
kb. 20 dkg trappista sajt
1 tojás

bors ízlés szerint

Elkészítés:
A húst alaposan megmosom, leszedem a bőrét (mi így szeretjük), sózom, borsozom, és kicsit állni hagyom.

Közben kinyújtom a leveles tésztát, és megkenem a tömlős sajttal. Négyzetekre felvágom a tésztát, belepakolom egyesével a husikat, a négy sarkát egymásra hajtogatva batyukat csinálok .

Sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem a batyukat, felvert tojással megkenem mindegyik tetejét, és végül reszelt sajttal bőven megszórom.

Előmelegített sütőben, 180 fokon egy órán át sütöm addig, míg a teteje aranybarna nem lesz. (Fólia nélkül is megpuhul a batyuban képződött gőzben.)


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkepaprikás másképp » Mákos csirke » Sajtos-bundás pulykamell » Sajtos puliszka
» Sajtos ropogós » Citromos csirke más módon » Provence-i csirketál » Tárkonyos csirkebecsinált
» Fűszeres-sajtos kelbimbó » KFC csirkeszárny » Töltött csirkecomb sajtal » Tejben sült csirke
» Tócsniba bújt csirke » Borzas csirkemellfilé » Mézes-naracsos csirkemell » Zöldborsós csirkecsíkok


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.