Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos batyus csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
1 kg csirkecomb
1 tömlős sajt
kb. 20 dkg trappista sajt
1 tojás

bors ízlés szerint

Elkészítés:
A húst alaposan megmosom, leszedem a bőrét (mi így szeretjük), sózom, borsozom, és kicsit állni hagyom.

Közben kinyújtom a leveles tésztát, és megkenem a tömlős sajttal. Négyzetekre felvágom a tésztát, belepakolom egyesével a husikat, a négy sarkát egymásra hajtogatva batyukat csinálok .

Sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem a batyukat, felvert tojással megkenem mindegyik tetejét, és végül reszelt sajttal bőven megszórom.

Előmelegített sütőben, 180 fokon egy órán át sütöm addig, míg a teteje aranybarna nem lesz. (Fólia nélkül is megpuhul a batyuban képződött gőzben.)


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos-bundás hús » Gombás-sajtos sült tészta » Sajtos cukkini karika » Sajtos-bundás pulykamell
» Csirke római tálban » Juhtúrós csirkemell » Csirkecomb görögösen » Hagymás-sajtos pirítós
» Csirke paprikás mártással » Sonkás-Sajtos Gofri » Joghurtos csirkemell II. » Tavaszi csirkebrassói
» Sajtos csülökmetélt » Rakott csirke III. » Csípős pácolt csirkeszárny » Tócsniba bújt csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.