| Sajtos batyus csirke receptHúsételek Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta 1 kg csirkecomb 1 tömlős sajt kb. 20 dkg trappista sajt 1 tojás só bors ízlés szerint Elkészítés: A húst alaposan megmosom, leszedem a bőrét (mi így szeretjük), sózom, borsozom, és kicsit állni hagyom. Közben kinyújtom a leveles tésztát, és megkenem a tömlős sajttal. Négyzetekre felvágom a tésztát, belepakolom egyesével a husikat, a négy sarkát egymásra hajtogatva batyukat csinálok . Sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem a batyukat, felvert tojással megkenem mindegyik tetejét, és végül reszelt sajttal bőven megszórom. Előmelegített sütőben, 180 fokon egy órán át sütöm addig, míg a teteje aranybarna nem lesz. (Fólia nélkül is megpuhul a batyuban képződött gőzben.) A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |