| Kéksajtos-diós falatok receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 10 dkg sós kéksajt (pl Stilton) 7.5 dkg krémsajt 1 csomag készre nyújtott leveles tészta 1 tojássárgája 3 dkg dióbél, durván aprítva Elkészítés: A sajtot egy keverőtálba morzsáljuk, elkeverjük a krémsajttal. A dióbelet durván felaprítjuk. A leveles tésztát kicsomagoljuk, egy lisztezett deszkára helyezzük, majd óvatosan kisimítjuk. Egy kb. 7 cm átmérőjű pohárral köröket nyomunk ki a tésztából. Ezek széleit tojássárgájával megkenjük, majd minden körszelet egyik felébe 1-1 teáskanálnyi sajtos keveréket töltünk. A kör másik felét erre ráhajtjuk, a tojásos széleket az ujjunkkal jól összenyomjuk. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük a keletkezett félhold alakzatokat. Tojássárgájával mindegyik tetejét megkenjük, majd megszórjuk a dióbél darabokkal. 15 percig a hűtőszekrényben pihentetjük, miközben a sütőt 200 fokra előmelegítjük. 12-15 percig aranysárgára sütjük. Tanácsok: Langyosan és hidegen is tálalható. 15 percnél tovább is lehet a hűtőszekrényben tárolni, így órákkal korábban előkészíthető. A kéksajtos-diós falat ideális parti falatként, vagy aperitif kísérőjeként. Különösen passzol pezsgő mellé, így szuper szilveszterre és egyéb ünnepi alkalmakra. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |