| Alma batyuban receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 dl rum 20 g cukor 1 tojás 30 g mazsola 100 g vegyes kandírozott gyümölcs 4 alma 200 g mélyhűtött leveles tészta Elkészítés: A mélyhűtött tésztát felengedjük, meglisztezett deszkán kinyújtjuk, és 4 nagyobb négyzetlapot vágunk belőle. A mazsolát és az apróra vágott kandírozott gyümölcsöt rumban megáztatjuk, (legalább 1 órára), az almákat megmossuk, szárazra töröljük, kivágjuk a magházukat. A mazsolát és a felaprózott gyümölcsöket jól lecsurgatjuk, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük, és ezzel a töltelékkel megtöltjük az almákat. Minden tésztalap közepére 1-1 almát teszünk, a szegélyeket kevés lekvárral megkenjük, batyuszerűen ráhajtogatjuk, összenyomkodjuk. Sütőlemezre helyezzük, megkenjük a felvert tojással, és előmelegített sütőben mérsékelt tűznél pirosra sütjük. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |