| Májjal töltött csirkecomb baconbe göngyölve receptHúsételek Hozzávalók: 4 db nagyobb csirkecomb 2 nagyobb csirkemáj (szív nélkül) 2 közepes fej vöröshagyma 4 nagyobb gerezd fokhagyma 8 vékony szelet bacon 2 ek olaj 1 dl száraz fehérbor szárnyas fűszersó Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és karcsú szeletekre vágjuk. A csirkecombokat kicsontozzuk, ügyelve a bőr épségére. A húst gazdagon meghintjük a fűszersóval. A csontok helyére ültetjük a májdarabokat, a hússzéleket felhajtjuk, fogvájóval összetűzzük, majd begöngyöljük a combokat 2-2 szelet szalonnába. Végeiket ugyancsak fogvájóval rögzítjük. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A csirkecombokat tepsibe fektetjük, körészórjuk a hagymákat. Meglocsoljuk egy kevés olajjal, aláöntjük a bort, alufóliával letakarjuk, és a sütőben 35 percig pároljuk, majd levesszük a fóliát, és a húst ropogósra sütjük (további 20-25 perc alatt). Tanácsok: Köretnek petrezselymes burgonya illik hozzá. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |