| Töltött Gomba receptKöretek Vegetáriánus ételek Hozzávalók: 12 nagyfejű (2.5-4 centiméteres) friss gomba 2 ek. vaj 2 ek .apróra vágott vöröshagyma 5 dkg zsemlemorzsa fél kk. száritott petrezselyem fél kk.olasz fűszerkeverék. Elkészítés: A gombákat megtisztitjuk,száraikat kivesszük. A kalapokat félre tesszük.Kis tálban összekeverjük a vajat,a vörörhagymát,és az apróra vágott szárakat.Lefedjük,és magas fokozaton,1-1,5 percig fözzűk,amig a vaj megolvad és a gombaszár megpuhul.Hozzákeverjük a zsemlemorzsát,petrezselymet,és az olasz füszerkeveréket.A keveréket a gombakalapokba töltjük ,és jól lenyomkodjuk.Egy papirtörölközővel letakart tányéron körbe elhelyezzük őket,és 1-1,5 percre betesszük a mikrosütőbe,magas fokozatra. Elkészítési idő: 15 perc A receptet beküldte: cicumaci Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |