| Tartáros csirkecombok receptHúsételek Hozzávalók: # 4 egész csirkecomb # só # bors # sült csirke fűszersó # A tartárhoz: # 1 tubus majonéz # 1 pohár tejföl # pár csepp citromlé # őrölt fehérbors # só # kevés porcukor # A panírozáshoz: # zsemlemorzsa Elkészítés: Tartármártás készítünk a majonézből, tejfölből, pár csepp citromléből, sóból, fehérborsból, kevés porcukorból. (Az elkészített mártásunk inkább sós, mint édes legyen.) A megtisztított csirkecombokat ízlés szerint befűszerezzük, majd a korábban már elkészített tartármártásba egyenként beleforgatjuk. A húsokat egy éjszakát állni hagyjuk a mártásban. Másnap zsemlemorzsába forgatjuk, majd kiolajozunk egy tepsit, és elterítjük benne a combokat. Kb. 50 percig fólia alatt, majd a fóliát levéve róla 10-15 alatt piros-ropogósra megsütjük. Kedvenc köretünkkel, ill. savanyúsággal táláljuk. Tanácsok: Nagyon finom, kicsit pikáns ízű rántott hús jellege lesz a tartáros páclétől, ill. a zsemlemorzsától. Jó étvágyat hozzá. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: szabzsan Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |