Tutireceptek.hu fejléc

Májjal töltött burgonya tejföllel leöntve recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya
30 dkg máj
só, bors
tejföl
olvasztott zsír
reszelt sajt

Elkészítés:
Egy kiló burgonyát megfőzünk. A vizét szitán leszűrjük, és közepüket kivájjuk.
Harminc deka csirke-, sertés- vagy borjúmájat zsíron megpirítunk, azután megőröljük, megsózzuk, megborsozzuk, összekeverjük a kivájt és összemorzsolt krumplirésszel, és az üreges-burgonyát megtöltjük vele.
Zsírral kikent tűzálló edénybe tesszük, leöntjük tejföllel és pár kanál olvasztott zsírral, a tetejére reszelt sajtot szórunk. A sütőben tizenöt percig sütjük.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Könnyed töltött káposzta » Sajtos sült burgonya » Gombával töltött tök » Húsos burgonyás gomboc
» Pikáns burgonyafőzelék » Hagymás-burgonyás csipetke » Töltött alma egyszerűen » Édesburgonya kukoricával
» Sajtos burgonyasalata » Hamis töltött libanyak » Lazacos rakott burgonya » Húsos töltött burgonya
» Sajtos burgonyaleves » Galyasági töltött paprika » Spenótos burgonyafőzelék » Sonkával töltött tojás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.