| Édesburgonya kukoricával receptKöretek Hozzávalók: 70 dkg édesburgonya 40 dkg fagyasztott kukorica 6 dkg vaj 2 evőkanál olaj só bors Elkészítés: Az (édes)burgonyát héjában csaknem puhára megfőzzük. Meghámozzuk, karikára vágjuk. Serpenyőben olajat forrósítunk, beletesszük a burgonyakarikákat és átpirítjuk. Hozzáadjuk a fagyasztott kukoricát. Sóval, borssal ízesítjük és fedő alatt 4-5 percig sütjük. A kukoricás burgonyát kitálaljuk és rámorzsoljuk a hideg vajat. Marhasült mellé, köretként kínáljuk. Tanácsok: Az édesburgonya a Távol-Keleten és az egész amerikai kontinensen rendkívül népszerű,íze a főtt gesztenyééhez hasonlít leginkább.A magyar ízlésnek azonban ehhez a recepthez is jobban megfelel a hagyományos burgonya.Szóval bármelyikkel elkészíthetjük,ízlés szerint. Elkészítési idő: 15 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |