| Gombával töltött tök receptEgytálételek Hozzávalók: 2 kicsi (tölteni való) tök, 35 dkg gomba, 3 keménytojás, 2 evőkanál zabpehely, 1 nyers tojás, 1 tojássárgája, 3 evőkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 3 dl tejföl, só, egy kiskanálnyi pirospaprika, pár csepp ecet. Elkészítés: Két evőkanál olajban, fedő alatt megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, meghintjük a pirospaprikával, beletesszük a paradicsomot és a zöldpaprikát, majd megsózzuk. Két deciliter vízzel felengedjük, és egy óráig pároljuk, hogy a hagyma szétfőjön. Ezután zsírjára sütjük és a megtisztított, felszeletelt gombát beletéve addig pároljuk, amíg saját levét el nem főtte. A tűzről levéve hozzáadjuk a zabpelyhet, egy evőkanál tejfölt, a nyers tojást és a kockára vágott kemény tojásokat. Ha kell, utána sózzuk. Közben a tököket meghámozzuk, hosszában kettévágjuk és forrásban lévő ecetes vízbe téve öt percig főzzük, majd lecsepegtetjük. A harmadik kanál olajjal kikent tálba a tököket üregükkel felfelé belerakjuk, a gombás töltelékkel megtöltjük, majd a maradék tejföl és egy nyers tojássárgája keverékével leöntjük. Végül a sütőben megsütjük. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |