| Húsos töltött burgonya receptEgytálételek Hozzávalók: 30 dkg maradék húsféle vagy felvágott 8 db közepes nagyságú burgonya 2 dl tejföl 2 szál sárgarépa 1 nagy fej vöröshagyma só, bors, pirospaprika, olaj Elkészítés: A maradék húst vagy felvágottat vágjuk apró kockákra. A hagymát olajon megfuttatjuk, kevés pirospaprikát is szórunk bele, majd felengedjük, és a belerakjuk a kockára vágott húsféléket, összefőzzük. A sárgarépát kevés ételízesítővel elkevert vízben puhára pároljuk, majd a húst és a sárgarépát együtt ledaráljuk, megsózzuk, borsozzuk. Pucoljuk meg a krumplikat. Az egyik hosszanti oldalukon levágunk belőle egy kisebb részt, hogy megálljanak. A másik oldalukon levágunk egy darabot, majd belsejüket kivájjuk, kikotorjuk. Ezt a részt megtöltjük a húsos masszával. A levágott krumpli darabokat ne dobjuk ki, szórjuk a kiolajozott tepsi aljára, erre ráhelyezzük a megtöltött burgonyákat is, és közepes tűznél kb. 35-45 perc alatt majdnem készre sütjük. Végül aláöntjük a húslével elkavart tejfölt, néhány percig még sütjük és forrón tálaljuk. Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: gurzau.maria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |