| Karfiolpüré receptHozzávalók: * 1 karfiol * só * tej * víz * kevés vaj * tejszín * ételízesítő Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük, és a torzsáját kivágjuk, hogy csak egészen zsenge szárai maradjanak. A karfiolrózsákat megmossuk, és forró tejes, sós vízbe tesszük. 15 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük, és egy botturmix segítségével pépesre daráljuk. Hozzáadunk kb. 2 evőkanál puha vajat és 1-2 evőkanál tejszínt. Konyhai robotgéppel habosra keverjük, megszórjuk egy kis ételízesítővel, és forrón tálaljuk. Tanácsok: Finom bébi papi és egyszerű. Bármilyen hús, főtt vagy grillezett virsli illik hozzá,ha a baba már nagyobb. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: pingumaci Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |