| Karfiolos egytálétel receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kisebb fej karfiol 1 zöldpaprika 1 kisebb fej hagyma 15-20 dkg rízs só, vagy vegeta bors olaj reszelt sajt tejföl Elkészítés: A hagymát apróra vágom, egy kis olajon megfuttatom, hozzáadom a kis kockákra vágott paprikát, tovább dinsztelem. Sózom, borsozom, majd hozzáadom a rízst, kicsit még kevergetem, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje a rízst. A karfiolt kis darabokra vágom, sós vízbe felteszem főni. Miután megfőtt a karfiol tűzálló tálba teszem felét, rá kerül a főtt rízs, majd a következő adag karfiol. Aki szereti rakhat hozzá karikára vágott virslit, vagy kockára vágott párizsit is. A tetejét megszórom reszelt sajttal. Az egészet beteszem előre melegített sütőbe, amikor a sajt elolvadt a tetején kész az étel. Tálaláshoz lehet tejfölt is adni. Jó étvágyat hozzá! Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: moni1978 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |