| Rakott karfiol (update 1) receptHozzávalók: - 1 fej karfiol - 2 fej vöröshagyma - 1 fej fokhagyma - 20 dkg zabpehely - 40 dkg sovány darált hús - 2 tojás - 2 dl tejföl - ízlés szerint pirospaprika - fekete bors - majoránna Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben puhára főzzük. A zabpelyhet leforrázuk fél liter vízzel, és duzzadni hagyjuk. A hagymákat apróra vágjuk, olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst, és lassú tűzön megpirítjuk. Ízlés szerint fűszerezzük a keveréket, majd hozzákeverjük a zabpelyhet és a tojásokat. Egy tepsi aljára lerakjuk a karfiol felét, ráterítjük a húsos keveréket, majd ráterítjük a karfiol másik felét, leöntjük tejföllel, és közepes lángon kisütjük. A receptet beküldte: xxLady Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |