| Karfiol saláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 nagy karfiol 50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, zeller, fehérrépa, karalábé) 30 dkg gépsonka 1 nagy pohár tejföl reszelt sajt kevés petrezselyemzöld só, bors Elkészítés: Megtisztítjuk a zöldségeket és egészben, sós- vagy ételízesítővel elkavart vízben majdnem készre főzzük. Ezt követően hozzáadjuk az alaposan megmosott, rózsáira szedett karfiolt is, majd együtt készre főzzük. Leszűrjük a zöldségeket, hagyjuk kihűlni, kis kockákra vágjuk és elkavarjuk a karfiollal. Sózzuk, borsozzuk a tejfölt, kavarjuk bele a kis darabokra vágott gépsonkát és a finomra vágott petrezselyemzöldet. A zöldségeket halmozzuk egy tálba és öntsük le tejfölös keverékkel. Tanácsok: Pirítós kenyérrel és reszelt sajttal megszórva kínáljuk. Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: gurzau.maria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |