| Magyaros csirkeaprólék leves receptLevesek Hozzávalók: 40 dkg csirkeaprólék 10-10 dkg fehérrépa és csiperkegomba 20 dkg sárgarépa 1 db zellergumó 2 dkg vaj 1 csokor petrezselyem 1 dkg liszt mokkáskanál pirospaprika őrölt fehér bors só Elkészítés: A vaj felét előhevítjük, és az aprólékot átpirítjuk benne. Felengedjük egy liter hideg vízzel, kissé megsózzuk, és felforraljuk. A répákat és a zellert kis kockákra vágva hozzáadjuk az aprólékhoz, és együtt tovább főzzük. Amikor a hús megpuhult, hozzátesszük a cikkekre vágott gombát. Borssal ízesítjük, majd néhány percig még tovább főzzük. Közben a maradék vajból és a lisztből világos rántást készítünk. Meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, és kevés vízzel felengedjük. Habverővel simára keverjük. Hozzáöntjük a leveshez, és kislángon alaposan kiforraljuk. Betétként külön kifőzött tésztát adhatunk hozzá. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |