Tutireceptek.hu fejléc

Magyaros csirkeaprólék leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg csirkeaprólék
10-10 dkg fehérrépa és csiperkegomba
20 dkg sárgarépa
1 db zellergumó
2 dkg vaj
1 csokor petrezselyem
1 dkg liszt
mokkáskanál pirospaprika
őrölt fehér bors


Elkészítés:
A vaj felét előhevítjük, és az aprólékot átpirítjuk benne. Felengedjük egy liter hideg vízzel, kissé megsózzuk, és felforraljuk. A répákat és a zellert kis kockákra vágva hozzáadjuk az aprólékhoz, és együtt tovább főzzük. Amikor a hús megpuhult, hozzátesszük a cikkekre vágott gombát. Borssal ízesítjük, majd néhány percig még tovább főzzük. Közben a maradék vajból és a lisztből világos rántást készítünk. Meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, és kevés vízzel felengedjük. Habverővel simára keverjük. Hozzáöntjük a leveshez, és kislángon alaposan kiforraljuk. Betétként külön kifőzött tésztát adhatunk hozzá.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggykrémleves U1 » Spenótos csicserikrémleves » Finom krémleves sütőtökből » Vörösboros málnakrémleves
» Tejfölös zöldbab leves » Tokaji borleves » Sváb sajtostáska leves » Szederkrémleves
» Bakonyi betyár leves » Lencseleves » Finom zöldbab leves » Halkrémleves garnélával
» Indiai csirkeleves » Zöldséges brokkoli leves » Fincsi kelbimbóleves » Finom gyors krumplileves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.