| Szederkrémleves receptLevesek Hozzávalók: 30-40 dkg feketeszeder(most van szezonja, tele van vassal!) 10 dkg cukor 1/2 l zsírszegény főzőtejszín (én a P...M...-ben kapható olcsót szoktam) 1 csapott evőkanál étkezési keményítő 3 dl víz őrölt fahéj őrölt szegfűszeg 1/2 citrom reszelt héja és leve ízlés szerint Habgaluskához (levesbetét): 2 tojásfehérje 2 evőkanál cukor 1 kiskanál őrölt fahéj Elkészítés: A vizet a fűszerekkel felforralom, a szedret rúdmixerrel kissé pépesítem, hogy könnyebb legyen átpasszírozni. Átpasszírozom, hogy ne legyen túl magvas a leves, a gyümölcspépet a felforralt vízhez adom. Elkészítem a habarást: az étkezési keményítőt csomómentesre keverem a tejszínnel. A forró levesből néhány kanállal a habaráshoz keverek, majd az egészet beleöntöm, és éppen csak újraforrásig főzöm. Ekkor, ha szükséges az íze korrigálható pici cukorral, vagy citromlével, ki hogy szereti és a szeder mennyire volt édes/savanyú. Jól be kell hűteni, úgy igazán hűsítő nyári leves. A habgaluskát tálalás előtt készítem, a tojásfehérjét a cukorral és fahéjjal kemény habbá verem, és cukros vízben úgy főzöm ki, mint a madártej galuskáját, kanállal beleszaggatva. Csak tálaláskor teszem a leves tetejére. A receptet beküldte: mmacus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |