| Finom krémleves sütőtökből receptLevesek Hozzávalók: 1,5 kg sonkatök 2 vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 burgonya 1,5 dl tejszín pirított tökmag szalonnapörc étolaj só, bors, szerecsendió, currypor Elkészítés: A tök húsát és a burgonyát kisebb kockákra vágjuk. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a tököt, a burgonyát. Sózzuk, borsozzuk, s fedő alatt néhány percig pároljuk. Curryvel, szerecsendióval, zúzott fokhagymával ízesítjük, majd felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi és puhára főzzük. Botmixerrel turmixoljuk, s ha kell, kevés vizet adunk hozzá. A tejszínnel forralunk rajta még egyet. Szalonnapörccel, tökmaggal díszítve tálaljuk. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |