Tutireceptek.hu fejléc

Indiai csirkeleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 fej hagyma
1 kis szál póréhagyma
3 evőkanál étolaj
7 dl tyúkhúsleves
1 db kis alma
7 dkg hosszú szemű rizs
1 evőkanál currypor
30 dkg főtt csirkehús
3 evőkanál tejszín

bors
citromlé

Elkészítés:
A hagymát letisztítjuk és apró kockákra vágjuk. A póréhagymát letisztítjuk, hosszában félbevágjuk, gondosan megmossuk, és csíkokra vágjuk. Az olajat serpenyőben (WOK a legjobb) felforrósítjuk, ebben a hagymát átsütjük, a póréhagymát hozzáadjuk, és keverés közben úgy 2 percig pároljuk. A lisztet rászórjuk és átpároljuk, a tyúkhúslevest apránként hozzáöntjük és az egészet jól összekeverjük, nehogy csomós legyen. Az almát meghámozzuk és magházig lereszeljük. A rizst, almareszeléket és a curryport a levesbe tesszük, és az egészet gyenge hőfokon nagyjából 20 percig gyöngyözve főzzük. A csirkehús bőrét lefejtjük, húsát felkockázzuk, a levesbe tesszük és felforrósítjuk. A tejszínt belekeverjük. Végezetül a levest sóval, borssal és citromlével ízesítjük.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Dhal *Indiai recept* » Indiai csirke lencsével » Marokkói csirkeleves » Indiai ragu
» Indiai csirkés szendvics » Indiai párolt sertésragu » Indiai - Cooch Behar » Kínai gombás csirkeleves
» Orosz csirkeleves » Indiai csirke » Indiai csirkemell » Fokhagymás csirkeleves
» Tárkonyos csirkeleves » Indiai zöldséges ragu » Nyári csirkeleves babbal » Indiai csirkecombok


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.