| Indiai csirkeleves receptLevesek Hozzávalók: 2 fej hagyma 1 kis szál póréhagyma 3 evőkanál étolaj 7 dl tyúkhúsleves 1 db kis alma 7 dkg hosszú szemű rizs 1 evőkanál currypor 30 dkg főtt csirkehús 3 evőkanál tejszín só bors citromlé Elkészítés: A hagymát letisztítjuk és apró kockákra vágjuk. A póréhagymát letisztítjuk, hosszában félbevágjuk, gondosan megmossuk, és csíkokra vágjuk. Az olajat serpenyőben (WOK a legjobb) felforrósítjuk, ebben a hagymát átsütjük, a póréhagymát hozzáadjuk, és keverés közben úgy 2 percig pároljuk. A lisztet rászórjuk és átpároljuk, a tyúkhúslevest apránként hozzáöntjük és az egészet jól összekeverjük, nehogy csomós legyen. Az almát meghámozzuk és magházig lereszeljük. A rizst, almareszeléket és a curryport a levesbe tesszük, és az egészet gyenge hőfokon nagyjából 20 percig gyöngyözve főzzük. A csirkehús bőrét lefejtjük, húsát felkockázzuk, a levesbe tesszük és felforrósítjuk. A tejszínt belekeverjük. Végezetül a levest sóval, borssal és citromlével ízesítjük. A receptet beküldte: Teráz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |