| Lencseleves receptLevesek Hozzávalók: 150 g lencse. 1 vöröshagyma, 40 g olaj 40 g sima liszt, őrölt fekete bors 1 gerezd fokhagyma, só, 200 g virsli, majoranna Elkészítés: A lencsét megmossuk és megfőzzük. A hagymát felaprítjuk és megpirítjuk az olajon, beletesszük a lisztet és szintén megpirítjuk.Ezután ráöntjük a kihűlt húslét ( kockából), jól elkeverjük és 20 percig főzzük.Hozzáadjuk a megfőtt lencsét,borsot,a fokhagymát és a karikákra vágott virslit. Egy kicsit még főzzük és a végén majorannával ízesítjük. Tanácsok: Akár pirított kenyérkockával is lehet tálalni. A receptet beküldte: Limmortalite Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |