Tutireceptek.hu fejléc

Lencseleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
150 g lencse.
1 vöröshagyma,
40 g olaj
40 g sima liszt,
őrölt fekete bors
1 gerezd fokhagyma,
só,
200 g virsli,
majoranna

Elkészítés:
A lencsét megmossuk és megfőzzük. A hagymát felaprítjuk és megpirítjuk az olajon, beletesszük a lisztet és szintén megpirítjuk.Ezután ráöntjük a kihűlt húslét ( kockából), jól elkeverjük és 20 percig főzzük.Hozzáadjuk a megfőtt lencsét,borsot,a fokhagymát és a karikákra vágott virslit. Egy kicsit még főzzük és a végén majorannával ízesítjük.

Tanácsok:
Akár pirított kenyérkockával is lehet tálalni.


A receptet beküldte: Limmortalite


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztás lencseleves » Tartalmas lencseleves » Éjféli lencseleves » Virslis lencseleves
» Kolbászos lencseleves » Lencseleves csipetkével » Részeges lencseleves » Egzotikus lencseleves
» Lencseleves ... » Lencseleves virslivel » Savanyú lencseleves » Zúzaleves
» Tavaszi zöldfűszeres leves » Görög citromleves 2 » Zöldségtorta mandulával » Póréhagyma levesem


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.