| Fincsi kelbimbóleves receptLevesek Hozzávalók: - 25 dkg friss vagy egy kis csomag fagyasztott kelbimbó - 2 szál sárgarépa - 1 szál (fehér)répa - 1 vöröshagyma - 2 csapott evőkanál liszt - késhegynyi pirospaprika - csipetnyi cukor - 1 paradicsom - 1 zöldpaprika - 2 evőkanál olaj - 2 dl tejföl - 1,5 liter víz - 2 húsleveskocka Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk. A kétféle zöldséget megtisztítjuk, karikákra vágjuk, és a hagymán kevergetve kissé megpirítjuk. Liszttel meghintve a tűzön még fél percig keverjük, majd a pirospaprikával megszórjuk és a vízzel felengedjük. A húsleveskockával sózzuk és a megtisztított kelbimbót (ha mélyhűtöttet vettünk, akkor a még fagyottat) hozzáadjuk, csipetnyi cukorral szelidítjük az ízét. A frisset 20 percig, a fagyottat 10 percig főzzük. Megtejfölözve tálaljuk. A receptet beküldte: Zsó001 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |