| Sváb sajtostáska leves receptLevesek Hozzávalók: A tésztához: 20 dkg finomliszt 1 késhegynyi só 1 tojás 1 evőkanál étolaj 1 evőkanál víz A töltelékhez: 25 dkg gouda sajt 5 dkg gépsonka 1 késhegynyi őrölt köménymag 1 késhegynyi őrölt cayenne- vagy fehér bors 1 tojás sárgája 1-2 evőkanál tejföl továbbiakban: 1,5 liter húsleves (készíthetjük leveskockával is) 1 tojás fehérje 1 cs. friss petrezselyem vagy snidling Elkészítés: A tésztához való anyagokat összegyúrjuk, 30 percet pihentetjük. A töltelékhez a sajtot lereszeljük, a sonkát apró darabokra vagdaljuk, hozzáadjuk az őrölt köményt, borsot, tojás sárgáját, tejfölt és jól összekeverjük. A tésztát kinyújtjuk,egyik felére a sajtos masszából 4 cm-ként halmokat rakunk, a halmok közeit tojásfehérjével megkenjük, a tészta másik felét ráhajtjuk és minden halomnál ujjunkkal összenyomjuk, derelyevágóval szétvagdaljuk. A táskákat lobogó, forró vízben kifőzzük, szűrőlapáttal áttesszük a húslevesbe és vágott petrezselyemmel vagy snidlinggel megszórva tálaljuk. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |