Tutireceptek.hu fejléc

Lyoni sertésszelet.... recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Páchoz
4 dl tej
4 gerezd fokhagyma
4 teáskanál mustár
Húshoz
1 kg sertés rövidkaraj (vagy tarja)
5 db vöröshagyma
10 dkg sűrített paradicsom
5 púpozott ek finomliszt (kb., a hús és a hagyma forgatásához)
1 dl fehérbor (vörös is lehet)
2 ek olívaolaj
4 dl víz (kb.)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés:
Páchoz:
Szeleteljük fel a húst, majd klopfoljuk ki.
Keverjük el a tejben a 4 gerezd zúzott fokhagymát és a mustárt, ebbe forgassuk bele a hússzeleteket. Nyomkodjuk le, hogy ellepje, majd hagyjuk a hűtőben pácolódni legalább 3 órát, de a legjobb, ha egy éjszakát pihen a hűtőben.
Húshoz
Amikor készítjük, szűrővel alaposan csöpögtessük le a hússzeleteket. A szeletek mindkét oldalát sózzuk be, és borsozzuk meg kicsit, majd forgassuk meg őket lisztben. Forró serpenyőben nagyon kevés zsiradékon pirítsuk meg mindkét oldalukat szép pirosra (kb. oldalanként 3 perc).
A visszamaradt zsiradékon pirítsuk meg kicsit a paradicsompürét, engedjük fel a borral és a vízzel, sózzuk picit. Tegyük vissza bele a hússzeleteket, és kis lángon pároljuk még kb. 15-20 percig, időnként átmozgatva a hússzeleteket. Szükség esetén még önthetünk hozzá vizet. Szépen be fog sűrűsödni a húson lévő liszttől.
Ha sűrűbb vagy több mártást szeretnénk, a visszamaradt olajra szórhatunk még kevés lisztet, mielőtt rátesszük a paradicsompürét, és több vízzel öntsük fel.
Közben a hagymákat pucoljuk meg, vágjuk szeletekre, és szedjük szét karikákra. Azokat is forgassuk meg lisztben, majd bő olajban süssük aranysárgára. Ha kész, csepegtessük le itatós papíron. Fontos, hogy ne sózzuk meg a hagymát, mert akkor levet enged, és nem fog megpirulni!
A szaftos hússzeletekre halmozzuk a hagymakarikákat, és petrezselymes burgonyával vagy sült burgonyával tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: Mildi66


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lyoni burgonya » Libamáj lyoni módra » Lyoni pástétomtekercs » Lyoni saláta
» Lyoni őszibarack » Andalúz leves » Csülkösbab-1 » Káposztaleves csülökkel
» Tojásleves » Szoljanka » Finom zöldségleves » Kefíres céklaleves
» Tartalmas lencseleves » Hideg barackleves » Daragaluska/grízgaluska/ » Nyers almaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.