| Szoljanka receptLevesek Hozzávalók: 20 dkg savanyú káposzta, 4 dkg kolozsvári szalonna, 1 kisebb fej vöröshagyma, 10 dkg sárgarépa, 6 dkg petrezselyemgyökér, 6 dkg zeller, 3 dkg gomba, 5 dkg ecetes uborka, 1 gerezd fokhagyma, 1 db babérlevél, 1 db citrom, 2 dl tejföl, 1 pár virsli, 1/2 dl fehérbor, 3 dkg paradicsompüré. Elkészítés: A savanyú káposztát, ha kell beáztatjuk, átmossuk és átvágjuk. A szalonnát kockákra, a vöröshagymát finomra vágjuk. A zöldségféléket gyufaszál vastagságúra, a gombát szeletekre, az uborkát metéltre vágjuk. A szalonnát kiolvasztjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, átpirítjuk, majd a vöröshagymával együtt is átpirítjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt vegyes zöldséget, a gombát, a savanyú káposztát, a metélt uborkát és lassan pároljuk. Párolás közben beletesszük a zúzott fokhagymát, a babér levelet, és 2-3 karika citromot. Vízzel felengedjük és lassan fõzzük, majd a fehérbort is hozzáöntjük. Végül a virslit vékony karikákra vágjuk és a levesbe tesszük. Tálalásnál tejfölt teszünk bele. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |