| Daragaluska/grízgaluska/ receptLevesek Hozzávalók: 3 eg. tojás só, (ételízesítő) kevés bors 10-15 dkg Dara/gríz (ha véletlen nagyon sürű/kemény lett, pár kanál víz) (egy csipet szódabikarbóna hagyható, de lazítja) Elkészítés: A tojásokat jól felverjük, és beletesszük az összes hozzávalót. Jól kikeverjük és azonnal forró lobogó enyhén sós vizben kanállal galuskákat szaggatunk. ha megvagyunk vele,a lángot kicsire vesszük és 10-15 percet főzzük. Lezárva még hagyjuk a forró vízben dagadni, és lemosva szürjük. (húsleves, de bármilyen levesbetétnek használhatjuk. Pl.: zöldségleves.) Tanácsok: Sokan bosszankodnak, hogy vagy szétesik, vagy nagyon keményre sikerül készíteni a galuskát. Nekem is volt ilyen, de rájöttem, hogy a szódabikarbóna segít, a víz is lazít, esetleg még egy kevés olajjal is lágyíthatjuk. Vigyázni kell viszont, hogy mennyire keverjük sűrűre a masszát. Nem kell csak nokedlitészta keménységű legyen, és akkor még állni is hagyhatjuk. Ezt is előre lehet készíteni sokat, és adagonként fagyasztani. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Donyta Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |