| Finom zöldségleves receptLevesek Hozzávalók: 30 dkg vegyes zöldség, 10 dkg zeller, 1 csomó zöldpetrezselyem, 10 dkg karalábé, 15 dkg burgonya, 1 evőkanál rizs, 1 liter húsleves (húsleveskockából), 1 kanál liszt, 1 dl tejföl, 1/2 dl olaj, só, 2 tojássárgája. Elkészítés: Az olajban megpirítjuk a kockára vagdalt zöldségféléket, a zöldpetrezselymet, a burgonyát és a rizst. Feleresztjük húslevessel, megsózzuk, és puhára főzzük. A tejfölben elkeverjük a tojást és a lisztet, majd állandó keverés mellett a leveshez adjuk. Pirított zsemlekockával tálaljuk. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |