Tutireceptek.hu fejléc

Lucskoskáposzta fűszeresen. recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
30-35 dkg. füstölt sertéstarja, 1 kg. káposzta, 1 db. tejföl, 1-1 csokor rozmaring és kapor, 2-3 szál lestyán szárral együtt, 1-2 db. zöldpaprika,1 db. chili-paprika, 1 db. erőleveskocka (húsleveskocka). Fél citrom lehajazva, gerezdekre szedve. Ízlés szerint szemes fekete bors, köménymag, só.

Elkészítés:
A húst kockára vágjuk, a káposztát szélesebben felszeleteljük, majd felaprítjuk.A húst és a káposztát egymásra rétegezzük úgy, hogy közé tesszük a felszeletelt zöldpaprikát, a chili-paprikát, a citromgerezdeket és a zöldfűszereket is. Most rámorzsoljuk az erőleveskockát. Annyi vizet öntünk alá, hogy teljesen ellepje. Ha a hús már félig megfőtt, akkor ízesítjük köménymaggal, szemes borssal, sóval és készre főzzük. Tálaláskor friss kenyeret és hideg tejfölt kínálunk hozzá.Ha még pikánsabban akarjuk elkészíteni, akkor a szemes bors helyett félfövéskor morzsolt borsikafüvet szórjunk rá.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lucskoskáposzta » Tárkonyos lucskoskáposzta » Pikáns dinnyekockák » Aloo gobi
» Sütőtökös sajtgolyó » Árvakása » Padlizsán tojással » Tojásos kelkáposzta
» Zalai lepény » Tojással töltött karalábé » Töltött karfiol » Karfiolpuffancs 2
» Karalábé töltve » Spenotos, juhturos pie » Karfiolos lapocka » Gombapörkölt riszzel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.