| Spenotos, juhturos pie receptZöldséges ételek Hozzávalók: teszta alap: 2 p liszt (masfel feher, negyed telj.kiorl.) 200 g hideg vaj kockara vagva 1 tojas 1 lapos kk so 2 ek hidegviz (szukseg eseten meg 1) toltelek: 2 piros paprika kimagozva 200 g friss spenot 2 ek olivaolaj 250 g juhturo vagy kecskesajt 1 cm-es kockakra vagva 250 ml tejszin 2 felvert tojas 2 gerezd fokhagyma so, bors Elkészítés: a teszta anyagait jol osszedolgozzuk, kinyujtjuk 30 cm nagysagura, kibeleljuk vele a format, hogy az oldalan is legyen, villaval megszurkaljuk es 1 orat pihentetjuk a melyhutoben. A paprikat felbevagva grillen megsutottem 200 fok,30 perc, majd zacskoba tettem, nehany perc mulva lejon a heja konnyeden, ezutan 2 cm-es csikokra vagjuk)a paprika grillezese utan 180-ra vesszuk a sutot es az alapot sutjuk kb negyed orat, amig kezd aranysargava valni. Az olivaolajban 5 percig paroljuk a spenotot, szuroben lecsopogtetjuk, majd ha kihult kinyomkodjuk, egy kicsit osszevagdossuk es talba tesszuk osszekeverjuk a tobbi hozzavaloval es a tesztara ontjuk, ezzel sutjuk 30-35 percig. Tejszin ide vagy oda, ez isteni finom lett! Tanácsok: 28 cm-es pie formaban. A receptet beküldte: kumameya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |