| Aloo gobi receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 nagy fej karfiol 5 db közepes krumpli 1 nagy fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma kb. 5 cm friss gyömbér 2 db paradicsom 6 ek. olaj 1 tk. római kömény 1 tk. mustármag 2 tk. kurkuma 2 tk. őrölt koriander 2 tk. cayenne bors 2 tk. garam masala só, bors friss koriander Elkészítés: Kis rózsákra szedjük a karfiolt, a krumplit meghámozzuk és felkockázzuk. Felaprítjuk a vöröshagymát, a fokhagymát és a gyömbért lereszeljük. Egy lábasban szárazon, olaj nélkül megpirítjuk a mustármagot. Hozzáadjuk az olajat, beletesszük a hagymát, fokhagymát és gyömbért, majd levesszük a hőfokot közepesre és kicsit pirítjuk. Beleszórjuk a kurkumát, a római köményt, és a cayenne borsot. A fűszeres keverékre tesszük a krumplit, majd átforgatjuk, hogy a fűszerek bevonják. Kb. 5 percig pirítjuk, hogy a krumpli kicsit puhuljon. Hozzáadjuk a felkockázott, meghámozott paradicsomot. Ezután beletesszük a karfiolrózsákat. Rászórjuk az őrölt koriandert és a garam masala fűszerkeveréket. Az egészet jól átforgatjuk. Aláöntünk kb. 1 dl vizet, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt kb. 15 percig főzzük alacsony hőfokon, ameddig a karfiol meg nem puhul. A legvégén még fedő nélkül nagy lángon főzzük kicsit, hogy minden folyadék elpárologjon. Friss korianderrel megszórva tálaljuk. A receptet beküldte: Winter Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |