Tutireceptek.hu fejléc

Töltött karfiol recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
egy szép fej karfiol
10dkg sonka
15dkg császár szalonna
metélő hagyma
petrezselyem
15-20dkg sajt
1 tojás
4dl tejföl
só,bors

Elkészítés:
A megtisztított karfiolt egészben megfőzzük. Közben a sonkát, szalonát, metélő hagymát, petrezselymet apró darabokra vágjuk. Majd mikoe a karfiol megfőtt a közepét kivájjuk és a kivett karfiolt is felaprózzuk és belekeverjük az előzőleg előkészített sonkához stb-hez, és hozzáadunk 2dl tejfölt, sót, borsot ízlés szerint és az egészet jól összekeverjük. Az így kapott tölteléket a karfiolba töltjük. A maradék tejfölt, összekeverjük egy tojás sárgájával, és ezzel leöntjük a karfolt. tetejére reszelt sajtot szórunk és kb. 10 percre az előmelegített sütőben készre sütjük.

Tanácsok:
vigyázzunk, hogy a sütés alatt a sajt nehogy megégjen!

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: szerika1981


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött szőlőlevél » Krémsajttal töltött gomba » Túróval töltött uborka » Májjal töltött burgonya
» Sajttal töltött kiflik » Karfiol-brokkolipüré » Gombával töltött cékla » Amerikai töltött csirke
» Töltött sertéskaraj » Erdélyi töltött káposzta » Töltött sült kifli » Tejfölös-sajtos karfiol
» Töltött apró kifli » Tepsis töltött ponty » Virslivel töltött csirke » Töltött franciakenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.