| Töltött karfiol receptZöldséges ételek Hozzávalók: egy szép fej karfiol 10dkg sonka 15dkg császár szalonna metélő hagyma petrezselyem 15-20dkg sajt 1 tojás 4dl tejföl só,bors Elkészítés: A megtisztított karfiolt egészben megfőzzük. Közben a sonkát, szalonát, metélő hagymát, petrezselymet apró darabokra vágjuk. Majd mikoe a karfiol megfőtt a közepét kivájjuk és a kivett karfiolt is felaprózzuk és belekeverjük az előzőleg előkészített sonkához stb-hez, és hozzáadunk 2dl tejfölt, sót, borsot ízlés szerint és az egészet jól összekeverjük. Az így kapott tölteléket a karfiolba töltjük. A maradék tejfölt, összekeverjük egy tojás sárgájával, és ezzel leöntjük a karfolt. tetejére reszelt sajtot szórunk és kb. 10 percre az előmelegített sütőben készre sütjük. Tanácsok: vigyázzunk, hogy a sütés alatt a sajt nehogy megégjen! Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: szerika1981 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |