| Karalábé töltve receptZöldséges ételek Hozzávalók: 8 db fiatal karalábé 30 dkg darálthús 1/2 vöröshagyma 1 egész tojás só, bors Rántáshoz: vaj liszt petrezselyem Tálaláshoz tejföl Elkészítés: A karalábékat meghámozom, közepét kivájom és sós vízben puhára főzöm. A főzővízbe beleteszem a kivájt karalábédarabokat is. A darálthúst apróra vágott vöröshagymával együtt megdinsztelem. Sózom, borsozom, hozzáadom a tojást és jól összegyúrom. Megtöltöm a karalábékat. Petrezselymes vajasrántást készítek, melyet a karalábé főzővizével öntök föl. Beleteszem a felfőzött rántásba a töltött karalábékat + a darabokat és a zsenge levélkéket is. Ezeket összerottyantom. Tálalás előtt tejföllel meglocsolom, vagy a tejfölt is belekeverem a mártásba. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |