| Lightosított meggyleves (meggybefőttből) receptLevesek Hozzávalók: egy üveg meggybefőtt (cukormentessel a lejobb!) kb. fél liter víz 1 nagy dobozos tejföl (12%-os) 3 csapott ek graham liszt polisweet ízlés szerint egész fahéj, szegfűszeg Elkészítés: A meggybefőttet levével együtt + a fél liter vízzel, pár szem fahéjjal, szegfűszeggel felteszem főni. Kb. 10 perc múlva már készítem is hozzá a habarást: a tejfölt összekeverem a liszttel, majd egy kis főzőlével fellazítom (hogy ne legyen csomós), ezután öntöm a meggyhez. Polisweettel édesítem. Tanácsok: Egy vaníliacukor még sokat dobhat az ízén, én tettem bele, de legközelebb inkább vaníliarudat használok (az nem hízlal :o)). Elkészítési idő: 10 perc A receptet beküldte: Lefogyok és pont! Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |