| Sült hal rizsliszttel receptLevesek Hozzávalók: 3 db 15-20 dkg-os szálkamentes halfilé, 2 tojás, 2 ek rizsliszt vagy keményítő, só, zsiradék a sütéshez Mártáshoz: 2,5 dl paradicsomital (lehet házi is), 2 ek sötét szójaszósz, 3 ek almaecet, só, cukor (2 ek sima, vagy 3 ek nádcukor, vagy 3-4 ek gyümölcscukor, de lehet mézzel is édesíteni), 2 gerezd fokhagyma, 1 tk reszelt gyömbér, csipet cayenne bors, 1 ek fügelekvár, vagy narancslekvár, pici víz, 1 tk étkezési keményítő Elkészítés: Először is készítsük el a mártást. Egy lábosban keverjük össze a paradicsomlevet, a lekvárt, a szójaszósz, az ecetet, és kezdjük el felforralni. A fokhagymát és a gyömbért reszeljük le. TIPP: Gyömbérporral is ízesíthetjük (kb. fél mk). A keményítőt keverjük ki a vízzel. Amikor jól felforrt a mártás, ízesítsük a fűszerekkel, és a cukorral. Ezek mennyiségét mindenki maga alakítsa, az ízlésének megfelelően. Kb. 6-7 percig főzzük, majd a keményítős vízzel besűrítjük. Majd a halakat mossuk meg. Sózzuk, és forgassuk meg a rizsliszttel felvert tojásban. Hagyjuk ebben fél órát pihenni. Majd kevés zsiradékon 2-2 perc alatt süssük meg mindkét oldalát. Tanácsok: Köretként friss salátát, és pirított zöldséges üvegtésztát ajánlok! A receptet beküldte: docens Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |