| Libaleves receptLevesek Hozzávalók: fél liba 20 dkg sárgarépa 20 dkg gyökér 10 dkg gomba 5 dkg karalábé 5 dkg zeller 5 dkg kelkáposzta 1 db zöldpaprika 1 db paradicsom 1 kis fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 csomó zöldpetrezselyem só szemes bors sáfrány Elkészítés: Darabold fel a megtisztított libát, majd tisztítsd meg a zöldségeket is. A sárgarépát, gyökeret és a karalábét vágd metéltre. Tedd fel a húst főni, és ízlés szerint adj hozzá vöröshagymát, fokhagymát, sót, borsot és sáfrányt. Ha a hús félig megpuhult, rakd hozzá a többi zöldségfélét. Lassú tűzön főzd készre. Körülbelül három órát vesz igénybe. Ha a leves elkészült, hagyd pihenni negyed órát, és csak azután szűrd le! Finommetélttel vagy csigatésztával kínáld! A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |