| Libamájjal töltött burgonya receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg szép egyforma közepes nagyságú burgonya 1 nagy fej vöröshagyma 3 cikk fokhagyma 1/2 kg libamáj 3 ek olaj 25 dkg baconszalonna 1 kávéskanál majoránna 1 kávéskanál őrölt bors só Elkészítés: A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, sós vízben félig megfőzzük.Kiszedjük a vízből, lecsepegtetjük, megvárjuk míg kihűl. Hosszában kettévágjuk és karalábévájóval kikaparjuk a belsejét,ezt majd a sütőedény aljára rakjuk. A hagymát apró kockákra vágjuk és üvegesre pároljuk,majd a megtisztított és kissé aprított májjal együtt 5-10 percig pirítjuk.Hozzáadjuk a fokhagymát,a fűszereket és összekeverjük,majd a kivájt burgonyacsónakokba kanalazzuk és tűzálló edénybe szépen sorba rakjuk. Ha elkészültünk a töltögetéssel, minden csónakra egy fél szelet baconszalonnát borítunk és mehet az előmelegített sütőbe, kb.15-30 percre. Ha piros a bacon a csónak tetején, és a burgonya is puha, akkor jó. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |