Tutireceptek.hu fejléc

Libamájjal töltött burgonya recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg szép egyforma közepes nagyságú burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
3 cikk fokhagyma
1/2 kg libamáj
3 ek olaj
25 dkg baconszalonna
1 kávéskanál majoránna
1 kávéskanál őrölt bors


Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, sós vízben félig megfőzzük.Kiszedjük a vízből, lecsepegtetjük, megvárjuk míg kihűl. Hosszában kettévágjuk és karalábévájóval kikaparjuk a belsejét,ezt majd a sütőedény aljára rakjuk.
A hagymát apró kockákra vágjuk és üvegesre pároljuk,majd a megtisztított és kissé aprított májjal együtt 5-10 percig pirítjuk.Hozzáadjuk a fokhagymát,a fűszereket és összekeverjük,majd a kivájt burgonyacsónakokba kanalazzuk és tűzálló edénybe szépen sorba rakjuk.
Ha elkészültünk a töltögetéssel, minden csónakra egy fél szelet baconszalonnát borítunk és mehet az előmelegített sütőbe, kb.15-30 percre. Ha piros a bacon a csónak tetején, és a burgonya is puha, akkor jó.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapros burgonyaleves » Parmezános burgonyapogácsa » Rakott túrósburgonya » Bihari Töltött Burgonya
» Burgonyás szilvás gombóc » Húsos burgonyás gomboc » Tojásos burgonya » Birka burgonyaágyban
» Töltött kínai kel » Hússal töltött cannelloni » Almás-sajtos burgonya » Diós töltött káposzta
» Burgonyagombóc káposztával » Zöldséges rakott burgonya » Sajtos-burgonyás golyók » Gombaragu burgonyaágyon


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.