| Gombaragu burgonyaágyon receptHúsételek Hozzávalók: 4 személyre: 1 kg burgonya 1 db piros és 1 db zöld kaliforniai paprika 40 dkg gomba (friss csiperke v. konzerv) 3 újhagyma (v. 1 fej vöröshagyma) 40 dkg csirkemellfilé 2 ek vaj vagy margarin 1 ek liszt 3 dl zöldségleves (kockából) 2 dl tejszín 2 dl tej (a krumplipürébe) só, bors Elkészítés: A burgonyából a szokott módon pürét készítünk. A vajon megpirítjuk a hagymát, és a csíkokra vágott csirkemellett, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott kaliforniai paprikát és a gombát, ha minden megpuhult meghintjük liszttel, felengedjük vízzel, beletesszük a leveskockát, beleöntjük a tejszínt, felforraljuk, sóval, borssal ízesítjük. egyet rottyan és kész. a krumplipürével kibélelünk egy hőálló tálat, majd a ragut ráhalmozzuk, majd előmelegített sütőben 175 fokon 15-20 percig sütjük! Elkészítési idő: 60 perc Kalóriatartalom: 660 kcal A receptet beküldte: Bellydancer Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |