| Birka burgonyaágyban receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg darált hús (birka, vagy ha nincs, akkor marha) 5 dkg fenyőmag 3 fej vöröshagyma olívaolaj, só, bors 1-1 kávéskanál őrölt: fahéj, szerecsendió, szegfűbors, oregánó, római kömény 10 közepes burgonya 10 dkg vaj kenyérmorzsa Elkészítés: A hagymát apró kockákra vágom, olajon megfonnyasztom, beleszórom a fűszereket, az előre száraz serpenyőben megpirított fenyőmagot, és a húst. Megpirítom benne a húst, figyelve arra, hogy ne maradjanak benne összetapadt húscsomók. A héjában megfőzött burgonyát összetöröm a vajjal. Sózom, a felét belesimítom egy tűzálló tálba. Rákanalazom a húst, a tetejére pedig a maradék krumplit. Megszórom kenyérmorzsával, és előmelegített sütőben pirosra sütöttem a tetejét. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |