| Kapros burgonyaleves receptLevesek Hozzávalók: 8 - 10 dkg. húsos füstölt szalonna, 2 pár debreceni páros, 60 dkg. tisztított burgonya, 1 nagy csokor kapor, 1 nagy evőkanál édes-nemes fűszerpaprika, 1 kávéskanál őrölt fekete bors, 2 db. tojás sárgája, 4 karika citromszelet, só ízlés szerint Elkészítés: A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, zsirját kisütjük, de a pörcöt is a forró zsírban hagyjuk. Hozzáadjuk a centis darabokra felkarikázott debrecenit, a kis kockákra felvágott burgonyát és a tűzről levéve a fűszerpaprikát is. Jól átkeverjük, majd a tűzre visszatéve borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott zöldkaport és kevés vízzel felengedve pároljuk, közben többször is megkavarjuk. Ha a burgonya üvegesedni kezd felöntjük langyos vízzel és szükség szerint sózzuk. A fövés befejezése előtt a tojássárgákat 2-3 kanál levessel elkeverjük és a tűzről lehúzva az ételhez adjuk.Ha savanykásan szeretjük a levest adhatunk hozzá citromkarikákat ( vagy ecetet) és díszítésként egy kis kanál tejfölt. Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |