| Libamáj egészben elkészítve receptLevesek Hozzávalók: kb. 70 dkg libamáj, legalább ugyanannyi libaháj húsleves fokhagyma pirospaprika Elkészítés: A libamájat úgy kell elkészíteni, hogy a súlyából ne veszítsen, és ízei jól érvényesüljenek. Ennek érdekében egy lábast kibélelünk libaháj darabokkal, beletesszük a májat, lefedjük libahájjal. Annyi húslevest öntünk rá, hogy éppen ellepje. (Lehetőleg libalevessel, de ha az nincs, akkor leveskockából készült húslevest is használhatunk hozzá.) Beledobunk pár gerezd fokhagymát és lefedve 30-40 percig lassan forraljuk. A májat kivesszük egy tálba, a visszamaradt levet élénk tűzön, fedő nélkül addig forraljuk, amíg zsírjára nem sült és a benne lévő libaháj puhulni nem kezdett. A tűzről levesszük, késhegynyi pirospaprikát keverünk bele és levesszűrőn keresztül a májra öntjük. Hűvös helyen hagyjuk megdermedni. Tanácsok: Előre elkészíthető, hidegtál része lehet. Paradicsommal, paprikával, lilahagymával finom szendvics készülhet belőle. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |