| Libamájtorta borzselével receptSütemények, édességek Hozzávalók: A piskótához: 2 tojás 2dkg kristálycukor 3dkg liszt 2dkg darált dió csipet só A töltelékhez: 20dkg pecsenyelibamáj 20dkg savanyú alma 2ek.libazsír 2dkg tőzegáfonya 2dl édes fehérbor 2cl konyak A borzseléhez: 1dl bor 2ek.balzsamkrém 1kk.zselatin Elkészítés: A lefűszerezett májat fél angolosan lepirítjuk, félretesszük hülni.Az almát lereszeljük és kevés vajon megpároljuk,majd ezt is félretesszük. A tőzegáfonyát megáztatjuk a borban.A kihűlt májat a vajjal együtt ledaráljuk és kézi mixerrel felhabosítjuk.A kisült piskótára rétegezzük a krémet és a gyümölcsöket.A zselatint kevés vízben feloldjuk,a borral és a balzsam- krémmel elkeverjük.A lehűtött tortát a borzselével befedjük. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: nikol38 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |