| Gombás libamáj puding receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 30 dkg erdei gomba 50 dkg libamáj 3 tojás 5 dkg vaj 3 db zsemle 1 dl aszpik tej reszelt sajt só, bors Elkészítés: A felütött tojást vajjal és reszelt sajttal összekeverjük. A zsemléket tejbe áztatjuk, ha megpuhultak, apró lyukú szűrűn átpasszírozzuk őket, sóval, borssal ízesítjük, végül hozzákeverjük a tojásos habarást. A libamájat megsütjük, majd apróra vágjuk. A gombát is felaprítva, enyhén sózva megpároljuk. A pudingformákat vajjal kikenjük, és belerétegezzük a hozzávalókat: massza, gomba, máj. Az alsó és a felső réteg a tojásos keverék legyen. Forró gőz fölött 1 órán át főzzük, ha kihűlt, aszpikkal bevonjuk, hűtőben lehűtve tároljuk. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |