Tutireceptek.hu fejléc

Gombás libamáj puding recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
30 dkg erdei gomba
50 dkg libamáj
3 tojás
5 dkg vaj
3 db zsemle
1 dl aszpik
tej
reszelt sajt
só, bors

Elkészítés:
A felütött tojást vajjal és reszelt sajttal összekeverjük. A zsemléket tejbe áztatjuk, ha megpuhultak, apró lyukú szűrűn átpasszírozzuk őket, sóval, borssal ízesítjük, végül hozzákeverjük a tojásos habarást. A libamájat megsütjük, majd apróra vágjuk. A gombát is felaprítva, enyhén sózva megpároljuk. A pudingformákat vajjal kikenjük, és belerétegezzük a hozzávalókat: massza, gomba, máj. Az alsó és a felső réteg a tojásos keverék legyen. Forró gőz fölött 1 órán át főzzük, ha kihűlt, aszpikkal bevonjuk, hűtőben lehűtve tároljuk.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás sertésragu » Gombás zúzaragu » Gombás kukoricás ragu » Pudingos piskóta
» Pudingos tészta » Mangoldpuding » Gombás csirkeszárny » Citromos, gombás csirke
» Gombás harcsapaprikás » Gombás párizsi » Kukoricás-gombás marharagu » Gombás sárgaborsóleves
» Gombás-tejszínes penne » Puding-csoda » Pudingos rakottas » Gombás kínaikel saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.